Op de WORK pagina van "my account" in het dashboard geef je als medewerker aan wanneer jij NIET kan werken. Standaard ben je dus alle dagen beschikbaar om ingepland te worden door jouw leidinggevende.

Als part timer (bijvoorbeeld als scholier/student) heb jij misschien te maken met wisselende beschikbaarheid en geef je liever aan wanneer je WEL beschikbaar bent. Dit is momenteel geen optie in het rooster, maar we hebben er wel een trucje voor.

Volg de onderstaande stappen:

Klik op "Add availability"

Als je bijvoorbeeld standaard alleen op zaterdag beschikbaar bent:

1. Geef een titel, bijvoorbeeld "Niet beschikbaar". Dit ziet de leidinggevende bij jou beschikbaarheid aanvraag
  2. Klik op "repeating"
  3. Geef een start datum aan per wanneer dit in gaat
  4. Klik op "all day"
  5. Selecteer repeats "weekly"
  6. Selecteer welke dagen je standaard NIET kan werken
    1. in dit voorbeeld kan Fin alleen op zaterdag ALTIJD werken
  7. Save

Je beschikbaarheid ziet er nu zo uit. De dagen zullen blauw kleuren zodra je leidinggevende je aanvraag heeft goedgekeurd.

Mocht je nu op bepaalde dagen WEL kunnen werken, dan moet je deze dagen weer "open" zetten.

Bijvoorbeeld als je 10 november WEL kan werken:

1. Klik bij 10 november op de blauwe (of nog oranje) balk
  2. Klik op "Delete"
  3. Klik: Delete only 10 nov. 2021
  4. Herhaal dit voor alle dagen dat je WEL kan werken

Je hebt nu 10 november open gezet om te werken en de leidinggevende kan je inroosteren voor alle zaterdagen EN 10 november.

Ben je op 10 november alleen overdag beschikbaar, vul dan een nieuwe unavailability in en geef aan dat je de avond niet kan werken: