Voor het aannemen en verwerken van Online Order tickets kan je de volgende stappen volgen.

Let op: online order dient geactiveerd te zijn in het settings menu en producten moeten online actief zijn.

Online Ordering (tijdelijk) uitzetten

Online order producten toevoegen/aanpassen

Er zijn 3 soorten Online Order:

1. Pick-up: de gast doet een bestelling online via de webshop om op te halen voor take-away. De order komt binnen in de keuken/bar en zodra de keuken de bestelling klaar heeft ("done" op KDS), dan krijgt de gast een SMS om de bestelling op te halen. (Niet mogelijk zonder KDS)
    • order ahead: een bestelling die wordt gedaan om op een later tijdstip (of zelfs volgende dag) te worden opgehaald. De order verschijnt pas in beeld als deze binnen de productie tijd van het ticket komt.
  2. Table side order: de gast zit op een tafel in het restaurant/terras en scant de QR code op tafel om de webshop te openen. De bestelling van de gast komt binnen in de keuken/bar en de order wordt door de bediening weggelopen naar het betreffende tafel nummer.
  3. Delivery:
    • Extern: een bestelling via een extern bezorgplatform (bijv. UberEats, Deliveroo, Thuisbezorgd) komt binnen op het KDS via de Deliverect koppeling. De drivers van het platform komen de order ophalen en bezorgen deze bij de gast.
    • Intern: een order wordt via telefoon aangenomen en op het pick-up scherm ingevoerd op de POS. De drivers van het restaurant verzorgen de bezorging.

Het KDS geeft met kleur en koptekst aan wat voor soort order het is en je ziet de gegevens van de gast:

KDS productie scherm

Orders meegeven aan gast of driver

Alle lopende orders staan in het order overview onder de betreffende kopjes. WAIT KITCHEN betekent dat de keuken nog niet klaar is met de bestelling. Nadat de keuken de bestelling heeft klaargemaakt (en op "done" geklikt) zal de order in het order overview op PICK UP springen. Nu is de order klaar om mee te geven aan de gast of driver. Klik op PICK UP om de order af te sluiten.

Order overview scherm