Hier volgt een overzicht van hoe u het rooster zo effectief mogelijk kunt gebruiken.

Overzicht

Dit is uw hoofdmenu voor het plannen - dit toont een lijst van locaties en u kunt filteren welke locatie u wilt door gebruik te maken van de "Alle stores" dropdown zoals hierboven weergegeven.  Als u op een van deze locaties klikt, gaat u direct naar het rooster.

Rooster maken

Overview  - Met deze knop kunt u teruggaan naar het hoofdmenu waar u een overzicht ziet van al uw locaties.

Week Kiezer - Met deze knoppen kunt u heen en weer schakelen tussen de weken die u wilt plannen.  Klik  op de pijltjes voor de richting waarin u wilt gaan.

Scenario (template) dropdown - Hier kunt u kiezen uit alle verschillende scenario's die u heeft gemaakt.  Als u ze aanklikt, worden ze automatisch ingevuld in uw agenda voor die week.  Ga je gang, probeer het eens!

Als je nog geen scenario hebt gemaakt, zal er niets staan, deze worden pas ingevuld als je een scenario maakt. Zie verderop in dit artikel.

Shift toevoegen - Deze knop wordt gebruikt als u handmatig een shift wilt toevoegen. Als je op deze knop klikt, wordt er gevraagd om een job type, een werknemer, en hoe laat hun dienst is. Het enige wat u hoeft te doen is het in te vullen.

Help button - Klik op deze knop om hulp te krijgen over wat de soorten kleuren betekenen als ze opduiken in uw agenda.  U kunt problemen oplossen als ze zich voordoen.

Rooster Template maken

Dit is het Scenario's menu. Je kunt een overzicht van alle scenario's in dit menu vinden.  Als je nog geen scenario's hebt gemaakt, zie je hier alleen je winkels en de knop "+ Add Scenario"  Klik op "Add Scenario" om aan de slag te gaan!

Rooster template maken

Scenario name- Hier geef je het rooster template een naam. Voorbeelden zijn "Ideale Week" of "Herfst vakantie", enz. U kunt uw scenario's een naam geven die het beste bij uw locatie past.

Shift toevoegen - Zo voegt u een dienst toe aan de dag. Druk op deze knop om te beginnen.

Job kolom - Deze kolom vereist dat u een "Job" of "Positie" aan de shift toewijst. Op deze manier kunt u kiezen uit alle teamleden die u gedurende deze tijd wilt laten werken.

Multiplier kolom - Als je vijf dezelfde shift nodig hebt, kun je hier een 5 kiezen zodat de shift er meteen 5 keer wordt ingezet.

Medewerker column - Dit is de kolom waar je werknemers toewijst. Je kunt het leeg laten omdat het een scenario is, of als je dezelfde mensen hebt die elke week dezelfde dienst hebben, kan je deze vast zetten in de template zodat die altijd meteen automatisch worden gevuld bij het maken van het rooster.

Shift tijd- Hier kunt u instellen op welke tijden hun shift begint en eindigt.

Delete Shift  - Druk op deze knop om een shift te verwijderen die je niet wilde maken.

Kopieer knop - Gebruik deze knop om gemakkelijk de shifts van een hele dag te kopiëren naar de volgende dag.  Dit maakt het plannen snel en gemakkelijk wanneer u kunt kopiëren en plakken van uw vorige dag schema naar de komende werkdagen en weekenden.  Kies gewoon welke dag u wilt kopiëren en het wordt automatisch voor u ingevuld.

Save - Als u klaar bent, druk dan op SAVE om er zeker van te zijn dat al uw werk niet voor niets is geweest. Ga terug naar het Schedule Builder scherm om uw scenario's aan specifieke weken toe te wijzen.

Requests Screen

In het scherm met verzoeken kunt u verzoeken om vrije tijd en nieuwe beschikbaarheid van uw werknemers goed te keuren of af te wijzen. Neem de controle over uw team door te controleren wanneer ze werken en vrij nemen.

Vakantie verzoek - Zo ziet een verzoek eruit als er om verlof wordt gevraagd. U kunt details zien over de reden, het datumbereik, enz. Door te klikken op de knop weigeren of goedkeuren wordt de werknemer op de hoogte gebracht van uw reactie.

Beschikbaarheid aanvragen - Zo zien nieuwe beschikbaarheid aanvragen eruit. U zult in staat zijn om te zien wanneer de werknemer vraagt om te worden toegewezen. U bent in staat om het te weigeren als ze hun beschikbaarheid invullen wat niet nodig is.

Approve all knop - Bespaar jezelf wat tijd door op de alles goedkeuren knop te klikken.